De voorbije 24 uur werden in ons land 64 nieuwe dodelijke slachtoffers vastgesteld ten gevolge van het coronavirus. Het aantal vastgestelde besmettingen en ziekenhuisopnames steeg fors, met respectievelijk 1.850 en 575 patiënten. De druk op onze ziekenhuizen neemt toe. 

Inmiddels maakte het coronavirus 353 dodelijke slachtoffers in ons land en werden 9.134 coronabesmettingen vastgesteld. Daarvan liggen op dit moment 3.717 mensen in het ziekenhuis en 789 op de afdeling intensieve zorgen. Ziekenhuizen raken zo alsmaar voller.

“Op dit moment is 43 procent van de bedden die voorbehouden zijn voor Covid-19 patiënten ingenomen”, klinkt het. “Het is dan ook heel belangrijk dat we ervoor zorgen dat de capaciteit niet overbelast wordt, door de maatregelen goed op te volgen. Ook indien we binnen enkele dagen of weken het aantal besmettingen in neerwaartse richting zien gaan, zullen de maatregelen aangehouden moeten worden.”

Viroloog Steven Van Gucht benadrukt dat het einde nog niet meteen in zicht is. “We zitten nog altijd in de stijgende fase van de epidemie, er komen nog altijd nieuwe gevallen bij.  De kracht van de epidemie is wel afgenomen, ze stijgt minder snel dan wanneer we niets hadden gedaan.”