De voorbije 24 uur werden in ons land bijna 1.300 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds de uitbraak van het virus. Er werden helaas ook opnieuw 42 doden genoteerd en ook het aantal ziekenhuisopnames steeg fors.

In totaal vielen in ons land nu al 220 dodelijke slachtoffers ten gevolge van het coronavirus en werden 2.688 mensen in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal ziekenhuisopnames nam de afgelopen 24 uur toe met 536 patiënten, ook het hoogste cijfer sinds het virus enkele weken geleden uitbrak in ons land.Er liggen 605 patiënten op intensieve zorgen.

Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen in ons land staat nu op 6.235 gevallen. Het werkelijk aantal met corona besmette mensen is echter met zekerheid vele malen hoger. Veel mensen worden immers niet getest vanwege het gebrek aan testmateriaal, ook wanneer ze coronasymptomen vertonen.