De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani heeft voor ophef gezorgd door een foto op sociale media te plaatsen waarop hij poseert met enkele vrienden. “We leven nog. Coronabroeders”, schreef hij bij de foto. Sihame El Kaouakibi (Open Vld) reageert verontwaardigd. 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, legde de overheid een samenscholingsverbod op en vraagt het iedereen steeds minstens een meter afstand van elkaar te houden. Die richtlijnen lappen Soufiane Eddyani en zijn vrienden aan hun laars.

De Antwerpse rapper van buitenlandse origine poseert op sociale media trots met een groepje vrienden. “We leven nog. Coronabroeders”, schreef de rapper erbij.  

El Kaouakibi

Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi merkte de foto op en reageert ontzet. “Een Antwerpse rapper neemt een selfie met jongeren en zet hen aan om de gevaren van het virus te minimaliseren. Het virus is besmettelijk en de maatregelen die werden opgelegd zijn er met een reden. Hou jullie er ook aan, gebruik je invloed om goed te doen!”, aldus El Kaouakibi.

Inmiddels had El Kaouakibi ook telefonisch contact met één van de allochtone jongeren. Hij beweert dat de foto dateert van drie jaar geleden. Dat laat El Kaouakibi weten op sociale media. “Toch nog steeds jammer van de caption. Coronavirus is geen lachertje”, klinkt het.