In het Vlaams-Brabantse Londerzeel zijn afgelopen woensdag twee vrouwen slachtoffer geworden van een bende agressieve allochtone jongeren. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens één van de slachtoffers gaat het om dezelfde jongeren die eerder dit jaar betrokken waren bij een grote vechtpartij. 

Eén van de slachtoffers zag hoe de jongeren op een parking auto’s aan het vernielen waren en sprak hen daarop aan. “De vrouw riep dat ze ermee moesten kappen, waarop de bende haar omsingelde en ermee dreigde haar gsm af te pakken en stuk te slaan, omdat ze vermoedden dat de vrouw alles had gefilmd en foto’s had genomen”, aldus ooggetuige Annick. 

‘Vuile stinkende blanke’

Annick probeerde de situatie te bedaren, maar deelde vervolgens in de klappen. “Twee van hen gaven me verschillende keren schoppen”, stelt ze. “Ze begonnen ons te intimideren en te kleineren. Enkelen onder hen lachten me uit omdat ik ‘maar’ met een Renault Clio rijd en omdat ik mijn inkopen in de Aldi doe. Daarnaast begonnen ze snoepjes naar me te gooien en scholden ze me uit voor ‘vuile stinkende blanke’. Enkele passanten zagen alles gebeuren, maar niemand die ons kwam helpen.”

Uiteindelijk slaagde één van de vrouwen erin om de politie te verwittigen, die ter plaatse kwam en de jongeren van buitenlandse origine arresteerden. De slachtoffers dienden klacht in bij de politie en hopen dat die eindelijk actie onderneemt tegen de allochtone bende. “Dit is een dorp waar vrede moet heersen. We willen tonen dat we niet bang zijn van hen. De bende blijft maar groeien, en dat kan ik niet meer verkroppen. Ik hoop dat de buurtbewoners en onze kinderen weer veilig over straat kunnen lopen.