Twee allochtone jongeren hebben enkele dagen geleden een 77-jarige vrouw beroofd van haar portefeuille in het centrum van Antwerpen. Dat meldt ATV. Eén van de jongeren blijkt illegaal in ons land te verblijven. 

Maandagvoormiddag was het 77-jarige slachtoffer op haar krukken aan het winkelen in het centrum van Antwerpen. Twee allochtone jongeren merkten het weerloze slachtoffer op en besloten haar te achtervolgen. Op een bepaald moment zagen ze hun kans gekomen om samen met het slachtoffer in een lift te stappen in een winkel. Daar beroofden ze haar om vervolgens aan de haal te gaan met haar portefeuille. 

De politie werd verwittigd, en zij konden met behulp van camerabeelden in de winkel een opsporingsbericht opmaken. Later die dag werden de twee gangsters gesignaleerd door een andere interventiepatrouille. Zij hielden de twee jongemannen staande en arresteerde hen. Eén van hen bleek geen verblijfsdocumenten te hebben en is dus illegaal in ons land.