Dyab Abou Jahjah doet opnieuw van zich spreken tijdens de coronacrisis. Terwijl de rest van de wereld de ernst van de situatie begint in te zien en er dagelijks honderden doden vallen in Europa, ziet Abou Jahjah de lol er wel van in. Volgens hem is islamisering nu immers bijna een feit. 

Bijna 200.000 besmettingen en inmiddels ook een kleine 8.000 doden. Het coronavirus eist een hoge tol en doet na China nu ook Europa op zijn grondvesten daveren. Land na land neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het dodelijke virus in te perken en sommige landen gaan zelfs volledig in lockdown, uiteraard met de nodige economische gevolgen. Heel wat miserie dus, maar er zijn ook mensen die dat schijnbaar wel grappig vinden. 

Dyab Abou Jahjah, gefaald politicus in ons land en een bekende antisemiet, maakte op Twitter enkele ‘leuke’ grapjes over het coronavirus. Zo zou volgens hem de islamisering nu zeker een feit worden. “Westerlingen schudden geen handen meer, en velen zien het nut al in hun gezicht te bedekken, nu nog hun kontjes elke keer na een WC bezoek wassen in plaats van met papier te vegen, en de #Islamisering is een feit”, aldus Abou Jahjah. 

Verschillende mensen reageren gedegouteerd op de uitlatingen van Abou Jahjah en stellen dat hij een “racist” of “clown” is. Eens een idioot, altijd een idioot!”

Wie is Abou Jahjah? 

Voor zij die Abou Jahjah niet kenden: in een ver verleden was de Libanees columnist bij De Standaard en knuffelallochtoon in Vlaanderen. Hij werd echter ontslagen vanwege zijn vele antisemitische tweets, en waagde de sprong naar de partijpolitiek. Hij richtte een migrantenpartij op, maar een lang leven was die niet beschoren. Even later probeerde hij het opnieuw met zijn partij Be.One, maar vanwege de opnieuw slechte verkiezingsresultaten gaf hij er de brui aan. Wat hij nu doet, is niet helemaal duidelijk.