Het islamistische geweld in Nigeria breidt al maar verder uit. Bij een aanval in het noordoosten van het land werden minstens 30 mensen vermoord en werden er vrouwen en kinderen ontvoerd. De vermoedelijke daders zijn van Boko Haram of ISWAP. Al werd de aanval nog niet opgeëist. Dat meldt BBC.

De aanval vond zondagavond plaats in Auno, op een belangrijke snelweg in de staat Borno. Het meeste slachtoffers waren reizigers die in hun wagens lagen te slapen bij een nachtelijke stop. Ze werden levend verbrand. Achttien wagens brandden uit.

Vraagtekens

De gouverneur van de staat, Babagana Zulum bezocht de plaats des onheils en was duidelijk aangedaan van de wreedheid toen hij de verkoolde lijken zag. De overheid maakte nog niet bekend hoeveel vrouwen en kinderen er ontvoerd zijn. Volgens getuigen zijn ze opgeladen in drie bussen. 

De slachtoffers waren reizigers op weg naar Maiduguri, de hoofdplaats van de provincie. Ze mochten de stad niet meer binnen na 17u., een veiligheidsmaatregel van het leger. Buiten de stadsmuren waren ze een makkelijk doelwit voor de islamisten voor een nachtelijke raid. Maiduguri was ooit het hoofdkwartier van Boko Haram, maar de overheid slaagde er in om de terroristen uit de stad te jagen. Het is niet zeker wie de aanval gisteren uitvoerde, Boko Haram zelf of hun splinterbeweging, ISWAP.

Lees ook:

Nigeriaanse kerk slaat noodkreet: “bericht over islamitische aanvallen”