De Verenigde Staten en Australië leggen reisbeperkingen op aan buitenlanders die vanuit China reizen. In China is het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus gestegen tot 259.

De Amerikaanse regering de uitbraak van het coronavirus uitgeroepen tot noodsituatie. Daarom zullen de Verenigde Staten reizigers vanuit China tijdelijk de toegang weigeren, tenzij zij Amerikaanse burgers zijn of familie zijn van Amerikaanse burgers. De drie belangrijkste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen stoppen voorlopig met vluchten naar China.

Ook Australië legt reisbeperkingen op

Amerikanen die terugkeren uit de Chinese provincie Hubei – het epicentrum van de uitbraak – zullen onderworpen worden aan een quarantaine van 14 dagen in een ziekenhuis. Amerikanen die naar andere delen van het Chinese vasteland zijn gereisd moeten thuis 14 dagen in quarantaine. Alle vluchten vanuit China worden afgeleid naar zeven grote luchthavens: New York City, Los Angeles, San Francisco, Seattle, Atlanta en Honolulu. 

“Dit is een ernstige gezondheidssituatie in China, maar ik wil benadrukken dat het risico voor het Amerikaanse publiek momenteel laag is. Het is ons doel om dat zo te houden”, zei Robert R. Redfield van het ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC).

Ook Australië legt reisbeperkingen op voor China. Deze week riep de Wereldgezondheidsorganisatie de coronavirusuitbraak uit tot internationale noodsituatie. Het dodental in China is intussen opgelopen tot 259. Het aantal besmettingen in China is geklommen tot 11.000.