De Verenigde Staten hebben Qassim al-Raymi – leider van al-Qaeda in het Arabisch Schiereiland (AQAP) – gedood in Jemen. Dat kondigde de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) donderdag aan. De terreurgroep is onder meer verantwoordelijk voor de aanslag op Charlie Hebdo in Parijs.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) kondigde donderdag aan dat de Verenigde Staten Qassim al-Raymi gedood hadden. “Onder Raymi pleegde AQAP gewetenloos geweld tegen burgers in Jemen en probeerde hij talrijke aanvallen op de Verenigde Staten en onze strijdkrachten uit te voeren en te inspireren”, zei Trump.

Al-Qaeda in het Arabisch Schiereiland een van de dodelijkste takken van terreurgroep

“Zijn dood verzwakt AQAP en de wereldwijde al-Qaeda-beweging verder, en het brengt ons dichter bij het elimineren van de bedreigingen die deze groepen vormen voor onze nationale veiligheid”, zei de Amerikaanse president.

Al-Qaeda in het Arabisch Schiereiland wordt beschouwd als een van de dodelijkste takken van de terreurgroep. AQAP was onder meer verantwoordelijk voor de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs. De groepering eiste onlangs de aanslag op de Amerikaanse marinebasis van Pensacola in Florida op. Daarbij kwamen drie Amerikanen om het leven.

De laatste weken gonsde het van de geruchten dat al-Raymi gedood was in Jemen. Andere berichten spraken de dood van al-Raymi dan weer tegen.