De correctionele rechtbank van Turnhout heeft een vrouw en haar ex-collega veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar met uitstel voor slagen en verwondingen aan een asielzoeker. Dat meldt RTV. De asielzoeker stalkte de vrouw maandenlang en de vrouw voelde zich naar eigen zeggen bedreigd, waardoor ze besloot de hulp in te roepen van een vriend. 

De feiten dateren van 3 april 2019 en vonden plaats in het Antwerpse Arendonk. Op dat moment wordt de 55-jarige Patricia S. al maandenlang gestalkt door een Syrische asielzoeker waarmee ze kort een relatie mee had. Na enkele weken verbrak Patricia de relatie, maar dat was niet naar de zin van de Syriër, die de vrouw bleef stalken.

‘Poging tot moord’

Bijna een jaar lang werd Patricia op regelmatige basis lastiggevallen door de asielzoeker. Zo kreeg ze onder meer dreigmails en stond de Syriër regelmatig plots aan de woning van de vrouw. Dat deed hij ook op 3 april 2019, de dag waarop de feiten plaatsvonden. Patricia voelde zich bedreigd en belde een ex-collega Tom B., die meteen in zijn auto sprong en naar het huis van Patricia reed.

Op het moment dat de man aankwam, was de Syriër al te voet weggegaan. Ze besloten om hem achterna te rijden en sloegen hem met een houten paal. Volgens het Openbaar Ministerie poging tot moord met voorbedachte rade, ze eisten een celstraf van 6 jaar. De rechtbank oordeelde echter dat het niet om poging tot moord ging, maar herkwalificeerde dat naar slagen en verwondingen. Daarvoor kregen zowel Patricia als Tom een celstraf van 3 jaar met uitstel opgelegd.