Een vrouw uit Leopoldsburg is woensdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 130 uur voor agressie tegen twee ag­enten­ op 1 juli 2018. Nochtans misdroeg de vrouw zich ernstig. Een agent houdt een blijvende ongeschiktheid van 2% over aan de schermutseling. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De 23 jarige vrouw zat in een relatiebreuk, en haar stoppen sloegen door nadat haar vriend haar spullen op straat gekieperd had. Daarop belde ze haar vader om haar op te pikken. Bij haar ouders kreeg ze de emoties niet onder controle en moesten ze de politie erbij halen. De agenten probeerden te bemiddelen, maar een inspecteur kreeg een trap in het kruis en de vrouw ging aan zijn kogelwerend vest hangen, waardoor ze op de grond vielen en de schouder van de agent uit de kom raakte.

Twee andere ploegen moesten erbij geroepen worden. Die slaagden erin om de hysterische vrouw te arresteren, maar ze kalmeerde niet. “In de combi bleef ze tegen de wanden schoppen om later tweemaal op de vloer van haar cel te urineren“, aldus advocate Rachelle Neven. 

Milde straf

Hoewel de vrouw dus heel wat overlast veroorzaakte en ze een agent een blijvende ongeschiktheid van 2% bezorgde, was de rechter uiterst mild. De rechtbank hield rekening met haar jonge leeftijd en haar blanco strafblad en veroordeelde ze tot amper 130 werkstraf. Als ze de werkstraf niet tijdig uitvoert, dreigt alsnog 10 maanden cel. Aan de twee agenten is ze een schadevergoeding van 7.527 euro verschuldigd.

Lees ook:

Geens: “Zerotolerancebeleid voor geweld op politie”