Europees parlementslid Tom Vandendriessche (Fractie Identiteit en Democratie) stelde een kritische vraag over de massamigratie richting Europa. Volgens hem is die gelinkt met toenemende criminaliteit op het continent. Dat was niet naar de zin van enkele linkse politici. Die begonnen luid te roepen. De voorzitter viel dan weer over het vlaggetje die het parlementslid bij zich had.

Een meer dan geanimeerd debat in de commissie Libe van het Europees parlement deze morgen. Daar ging het over de vluchtelingenproblematiek in Europa. Tom Vandendriessche wees op het grote eenheidsdenken dat het debat tot dan toe kenmerkte. Hij onderstreepte de vooringenomen aard van de mensen die reeds aan bod kwamen, die allemaal links en pro-migratie waren. Een voormalig socialiste werd zelfs aangehaald als neutraal expert. 

Vandendriessche laakte de voorstelling van migranten als weerloze vrouwen en kinderen, en benadrukte dat 80% van de asielzoekers jonge mannen zijn. Veel onder hen zijn volgens het Brugse parlementslid bovendien niet weerloos, maar zijn zelf gevaarlijk. Hij somde enkele zware criminelen op die hier als vluchteling binnenkwamen, maar ondertussen de meest gruwelijke misdaden pleegden. “Dit is de realiteit waarover we het moeten hebben!

Wat met de slachtoffers van migratie?

Daarna werd het erg onrustig. Vandendriessche kon nooit tot zijn vraag komen en werd steevast onderbroken. De voorzitter van de commissie, Juan Fernando Lopez Aguilar van de socialistische fractie, zei dat Vandendriessche “zich moest gedragen.” De bedoeling was om te vragen waarom de organisatie die aan bod kwam zich niet lijkt te bekommeren om de slachtoffers van geweld van migranten. “Waaraan hebben zij dit verdiend? Moesten hun levens op het kapblok van de massamigratie?”

De belangrijkste kritiek die er kwam vanuit links, was dat er een klein vlaggetje op tafel stond. Een groot probleem voor links de laatste maand. Nochtans is de Europese vlag overal op terug te vinden, het meest van al in de gigantische vlag achter de voorzitter. Vervolgens was de link die gelegd werd tussen migratie en verkrachting ongepast, vond Sophie in ‘t Veld (Renew Europe). Voor in ‘t Veld is die link “walgelijk en tegen onze waarden.” Nochtans wijzen signalen in Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden er op dat er wel een verband kan zijn. De rest van het ‘debat’ kunt u in onderstaand filmpje zien.