De partijraad van het Vlaams Belang verkoos afgelopen weekend een nieuw partijbestuur. De samenstelling blijft grotendeels dezelfde, en kent drie nieuwkomers. Dat meldt de rechts-nationalistische partij op haar website.

Het Vlaams Belang neemt drie nieuwe, relatief jonge, mensen op in het partijbestuur. Michel Cardon, Tom Vandendriessche, Bob De Brabandere. “Met het voorgaande partijbestuur wonnen we de verkiezingen vorig jaar. Met dit partijbestuur moeten we die in 2024 nog overtuigender winnen”, klinkt het strijdvaardig bij voorzitter Tom Van Grieken.

Drie nieuwe gezichten

Michel Cardon komt uit Antwerpen is het hoofd van sociale media en politiek secretaris. Hij bouwde mee aan de digitale poot van de partij, die bijzonder succesvol is. Bruggeling Tom Vandendriessche is Europarlementslid en tevens het studiediensthoofd van de partij. Vanop de eerste opvolgersplaats haalde hij bijzonder veel stemmen binnen op de Europese lijst. Bob De Brabandere, die in Brussel woont, is senator. Hij maakte in het verleden al deel uit van het partijbestuur onder oud-voorzitter Gerolf Annemans

Ik was bijzonder tevreden over het voorgaande partijbestuur. De verkiezingen van 2019 toonden aan dat we samen de juiste keuzes hebben gemaakt”, aldus Van Grieken. “Ik wil expliciet de afscheidnemende partijbestuursleden bedanken voor hun inzet én tegelijkertijd de nieuwe leden verwelkomen. Met het voorgaande partijbestuur wonnen we de verkiezingen afgelopen jaar. Met dit partijbestuur moeten we die in 2024 nog overtuigender winnen. We gaan er alles aan doen om van het Vlaams Belang nog meer dan voordien dé volkspartij van Vlaanderen te maken.”

De nieuwe en volledige samenstelling van het partijbestuur van het Vlaams Belang is als volgt: