Een zelfmoordterrorist heeft vijf mensen gedood in de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De aanval vond plaats in de buurt van een militaire academie.

“Vijf – waaronder drie militairen en twee burgers – werden gedood”, zei woordvoerder van het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken Nasrat Rahimi. Er zouden ook 12 gewonden gevallen zijn, waaronder vijf burgers. De aanval werd vooralsnog niet opgeëist.

Militaire academie in Kaboel vaker doelwit

De aanval vond aan het begin van de ochtendspits plaats voor de ingang van Maarschalk Fahim Militaire Academie. De academie was in het verleden reeds het doelwit van verschillende aanvallen. In mei vorig jaar werd een aanval tegen de academie opgeëist door Islamitische Staat.

Op dit moment onderhandelen de Taliban en de Verenigde Staten nog altijd over een akkoord waarbij de VS Afghanistan kunnen verlaten in ruil voor veiligheidsgaranties. Er lijkt de laatste weken echter weinig vooruitgang te zijn geboekt.

Relatief rustig in Kaboel

Kaboel bleef de laatste maanden gespaard van terreuraanvallen. De laatste grote aanval vond plaats in november. Toen kwamen twaalf mensen nadat toen een busje vol explosieven een voertuig met buitenlanders had geramd.

Zaterdag kwamen twee Amerikaanse militairen in Afghanistan om nadat ze onder vuur werden genomen door een infiltrant met een zwaar machinegeweer. Mogelijk infiltreerde een islamist de Afghaanse bondgenoten van de Amerikanen.