Opmerkelijk verhaal uit Duitsland. Daar is afgelopen weekend een verjaardagsfeestje van een 16-jarig meisje volledig uit de hand gelopen nadat een bende allochtone jongeren het feestje kwam verstoren. Ze vielen meisjes lastig en gingen aan de haal met de verjaardagscadeaus, smartphones en jassen van de aanwezigen. 

Zaterdagavond vierde een meisje uit de Duitse stad Bochum haar 16e verjaardag met haar vrienden en vriendinnen in een kleine feestzaal in de stad. Plots, zo’n drie uur na aanvang van het verjaardagsfeest, dook er plots een groepje jongemannen van buitenlandse origine op aan de feestzaal. Ze waren niet uitgenodigd, maar slaagden er toch in om binnen te dringen.

Aanranding, diefstal en vandalisme

Al snel bleek dat de allochtone jongeren niet zomaar even de jarige wilden komen feliciteren of plezier wilden maken. Niet lang nadat ze de feestzaal waren binnengedrongen, begonnen ze de aanwezige meisjes lastig te vallen. Minstens één meisje zou daarbij ook aangerand zijn. 

Naast het lastigvallen van meisjes spoten ze ook met pepperspray in de ogen van de aanwezigen, om vervolgens aan een rooftocht in de zaal te beginnen. Ze gingen aan de haal met smartphones, jassen en zelfs de verjaardagscadeaus van de feestvierders. Daarnaast gooiden ze ook met flessen, tafels en stoelen en vernielden ze het meubilair van de zaal.

Iemand had op dat moment al de politie verwittigd, maar toen zij aankwamen was de bende al opnieuw vertrokken. Volgens de aanwezigen ging het om 6 tot 10 “zuiderse types”. Eén van hen werd zelfs herkend en zou Fadil heten. De politie is een onderzoek naar hen gestart.