Er zijn opnieuw beelden opgedoken van een zware vechtpartij in West-Vlaanderen. Een bende jonge Tsjetsjenen zou er in de buurt willekeurige slachtoffers uitzoeken om in elkaar te slaan. Dat stelt Vlaams Belang-parlementslid Immanuel De Reuse in KW

Vorige week ging een filmpje viraal waarin te zien was hoe een 14-jarige licht autistische jongen in elkaar werd geslagen door een groepje jongeren in Roeselare. De zus van het slachtoffer trok toen al aan de alarmbel omdat haar broer lang niet het enige slachtoffer zou zijn van de bende. Een week later blijkt dat ze inderdaad gelijk heeft. 

Tsjetsjenen willen vechten

Nu zijn immers opnieuw videobeelden opgedoken van een vechtpartij, deze keer in Wevelgem. “De daders zijn dezelfde”, zegt Immanuel De Reuse, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang. “We hebben weet van een bende Tsjetsjeense jongeren die lukraak slachtoffers uitkiezen. Ze zijn vooral actief in Roeselare en het Kortrijkse en hun vechtpartijen delen ze op een afgesloten Instagram-account. Zoiets kunnen we gewoon niet tolereren.”

Het Vlaams Belang-parlementslid pleit voor strenge straffen voor de vechtersbazen. “Ongeacht waar de feiten zich afspelen, moet er kordaat ingegrepen worden. Zulke onverlaten moet je bij het nekvel grijpen en straffen. Ik spreek in eerste instantie als bezorgde vader, want ik wil niet dat mijn en andere kinderen met dergelijk geweld geconfronteerd worden. Of moeten we wachten tot een jongere zwaargewond raakt? Het is duidelijk dat de daders vechtmachines zijn. Dit moet stoppen.”

De politie bevestigt de feiten en is een onderzoek gestart. “Dader en slachtoffer zijn ondertussen bekend. Maar laat het duidelijk zijn: we zeggen collectief neen tegen deze gewelddadige feiten. Zoiets kan niet. We roepen slachtoffers dan ook op om zich altijd bij de politie te melden. Ongedacht waar de vechtpartij zich ook afspeelde.