Twee Syriërs zijn door de rechtbank van Antwerpen veroordeeld voor de verkrachting van een jonge vrouw. De Syriërs hadden de vrouw, samen met haar man, een slaapplek aangeboden. Ze drogeerden de vrouw en verkrachtten haar. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Het slachtoffer en haar partner hadden op het moment van de feiten, eind 2018, geen vaste woonplaats en sliepen meestal op hotel of bij vrienden. Ook op de avond van de feiten hadden ze een hotelkamer in een Antwerps hotel geboekt, maar dat hotel vonden ze niet. Ze belden aan bij een willekeurig huis in de buurt van het hotel, waar de Syriër Ali A.D. woonde. 

Vrouw door beide Syriërs verkracht

Ook Ali A.D. wist niet waar het hotel was, maar hij bood het koppel wel een slaapplaats aan in een appartement van hem. Samen met zijn vriend Mohanad A. bracht hij het koppel naar het appartement, waar ze nog wat praatten en iets dronken. De Syriërs hadden echter een kalmerende drug in het drankje van de vrouw gedaan, zodat ze ‘s nachts de vrouw konden verkrachten.

‘s Ochtends werd de vrouw wakker met een hevige pijn in haar onderbuik, toen ze Ali voor haar op zijn knieën zag zitten. De Syriër deed snel zijn broek toe, maar het slachtoffer had uiteraard al snel door wat er gebeurd was. Ze verwittigde haar partner, die één van de Syriërs een slag in het gezicht gaf en de politie belde. De Syriërs probeerden dat nog te vermijden door hen te bedreigen met een mes, maar dat mocht niet baten.

Tijdens hun verhoor ontkende Ali eerst de feiten, maar Mohanad gaf wel toe de vrouw verkracht te hebben en stelde dat ook zijn vriend Ali dat gedaan had. Uit onderzoek bleek inderdaad dat de vrouw verkracht werd door de beide Syriërs, er werden spermasporen van beide mannen teruggevonden op het slachtoffer. 

Vrijdag verschenen de twee Syriërs voor de rechtbank van Antwerpen. De rechter achtte de feiten bewezen en veroordeelde de twee mannen tot een effectieve gevangenisstraf van 5 jaar. Daarnaast moeten ze het slachtoffer ook een schadevergoeding van 10.641 euro betalen.