Een 29-jarige migrant uit Syrië is door de correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna drie jaar voor de verkrachting van een Leuvense vrouw. Zijn kompaan, een Irakees, werd vrijgesproken wegens ‘gebrek aan bewijs’. Dat meldt ROB

De feiten dateren van september 2017, maar raakten nu pas bekend omdat de zaak ruim twee jaar later pas voor de correctionele rechtbank kwam. Het slachtoffer leerde de Syrische man rond die periode kennen op café in Leuven. Toen ze elkaar even kenden, nodigde de Syriër de vrouw uit op zijn appartement in Leuven. Daar liep het mis.

Syriër veroordeeld, kompaan vrijgesproken

Op het moment dat de vrouw uit het appartement van de Syriër wilde vertrekken, hield hij haar tegen en verkrachtte hij haar. Ook een vriend en de huisgenoot van de Syriër, een Irakese migrant, zou de vrouw hebben verkracht. Daarom verschenen ze vandaag samen voor de correctionele rechtbank in Leuven.

De Syriër werd bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna drie jaar. Hij verblijft inmiddels in Jordanië, maar het parket heeft zijn onmiddellijke aanhouding gevraagd. Zijn Iraakse kompaan werd dan weer volledig vrijgesproken door de rechtbank omdat het volgens de rechter niet voldoende bewezen is dat ook hij de vrouw verkracht heeft.