Bij een schietpartij in Luik zijn zaterdagnacht twee gewonden gevallen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De schietpartij vond plaats ter hoogte van shishabar ‘Le Juici’, waar de laatste tijd al meermaals problemen waren. Buurtbewoners zijn de overlast en criminaliteit beu. Zij willen dat de shishabar gesloten wordt.

Omstreeks 1u30 ging een klant van de shishabar even naar buiten omdat hij gebeld werd. Op het moment dat hij buiten stond te bellen, werd hij plots onder vuur genomen. Hij werd door vier kogels geraakt en liep terug naar binnen om te schuilen. 

Vaker problemen in en rond shishabar

Toen de barman van de shishabar naar buiten wilde gaan om te zien of de daders er nog waren, werd ook hij beschoten. Ook hij werd door meerdere kogels geraakt en zeeg neer op de grond. Zij toestand is tot op heden kritiek. Het andere slachtoffer werd ook naar het ziekenhuis gebracht, maar hij zou niet meer in levensgevaar verkeren. Beide slachtoffers zijn niet gekend bij het gerecht.

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Wie ze zijn en wat hun motief was om de slachtoffers onder vuur te nemen met een wapen, is niet duidelijk. 

Volgens buurtbewoners is het niet de eerste keer dat er problemen zijn in of rond de shishabar. Zo zouden er regelmatig vechtpartijen plaatsvinden, is er veel geluidsoverlast van luide muziek en racende auto’s, en nu dus zelfs een schietpartij. De buurtbewoners zijn de situatie nu echt beu. “We vragen de sluiting van deze bar, waarvoor geen plaats is in een woon- en scholenwijk”, klinkt het.