Het parket van Charleroi bevestigt een onderzoek tegen vijf agenten van de stad. Ze worden ervan verdacht een man die een agent bestolen heeft in het politbureau een pak slaag te hebben gegeven. Dat meldt La Dernière Heure

Afgelopen weekend arresteerde de politie van Charleroi een man die de openbare orde verstoorde. Ze brachten hem naar het commissariaat waar hij enkele uren van zijn vrijheid beroofd werd. Nadien lieten ze hem vrij en ging hij naar huis. Maar een agent merkte op dat zijn tas verdwenen was. Ze bekeken de beelden van de beveiligingscamera’s en zagen dat de tas gestolen was door de man. De agenten zouden daarop beslist hebben om het recht in eigen handen te nemen en hem een bezoekje te brengen na hun uren.

De bestolen agent ging samen met 4 collega’s op strafexpeditie naar de dief. Volgens het parket van Charleroi zijn de politiemannen en de dief ook geweest naar de plaats waar de zak werd weggeworpen.

Klacht en tegenklacht

Er werd klacht ingediend tegen de diefstal van de zak bij het parket, maar de verdachte dief heeft op zijn beurt klacht ingediend wegens politiegeweld. Hij had ook een medisch getuigschrift ter ondersteuning. Daarin spreekt men van ontvangen slagen.

Een loopt nu een onderzoek bij het federaal gerecht tegen de vijf politiemannen omwille van de strafexpeditie. Er is eveneens een interne procedure opgestart. Momenteel zijn ze niet geschorst. “Maar dat kan wel nog zo zijn indien de interne procedure bevestigt dat ze een strafexpeditie hebben uitgevoerd“, aldus David Quinaux, de woordvoerder van de politie

Het is een moeilijke week voor het imago van de politie in de stad, want onlangs raakte bekend dat een politieagent een wapen inruilde om zijn cocaïneverslaving te kunnen betalen. Die verschijnt binnenkort voor de raadkamer.