In het zuiden van Londen heeft een man zondag meerdere mensen aangevallen met een mes. De dader – die iets wat lijkt op een bomgordel droeg – werd door de politie doodgeschoten. Één van de slachtoffers verkeert in levensgevaar. In november 2019 vond een gelijkaardig incident plaats in de Britse hoofdstad.

De politie gaat ook nu uit van een terroristisch motief. Omstreeks 14u00 zondag viel de man verschillende mensen aan met een mes in het zuiden van Londen. Zeker drie mensen raakten daarbij gewond. Één van hen is in levensgevaar.

Omstaanders beschrijven het voorval in Engelse media. “Een man stapte uit een winkel, trok een mes en begon zomaar mensen neer te steken”, klinkt het bij één van hen. Een andere getuige zegt dat hij de dader zag wegvluchten van de politie. Hij beschrijft hoe de man “zilverkleurige blikken” op zijn borst droeg, wat een al dan niet echte bomgordel doet vermoeden.

Later meer.

(Lees verder onder de tweet.)

Mogelijks tweede terreuraanval op korte tijd in Londen

In november 2019 vond een gelijkaardig incident plaats in de Britse hoofdstad. Een reeds veroordeelde terrorist stak toen twee mensen dood met een mes. Hij was met een enkelband weer op vrije voeten. Ook toen schoot de politie de dader dood.

Lees ook:

Londen: Veroordeelde terrorist komt vrij en steekt twee mensen neer