Voor de derde keer in één week tijd is in de provincie Antwerpen een Carrefour-supermarkt overvallen. Na twee gewapende overvallen in Turnhout was het nu de beurt aan Merksem. Twee “jongeren”aldus HLN – waren gewapend met een vuurwapen en mes en maakten bij hun overval ook twee gewonden. 

Vrijdagavond omstreeks 20u wandelden de twee “jonge mannen” de Carrefour in de Laaglandlaan in Merksem binnen. Ze hadden zichzelf onherkenbaar gemaakt door hun gezicht te bedekken en waren gewapend met een vuurwapen en een mes. Meteen gingen ze richting de kassa, waar ze de inhoud van de kassa eisten. 

Daders spoorloos

“De winkelbedienden werden bedreigd en geslagen”, aldus Sven Lommaert van lokale politie Antwerpen aan HLN. “Ze raakten lichtgewond en moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. Over buit hebben we nog geen zicht, maar die zou zeker niet groot zijn.”

De twee daders vluchtten na de overval te voet weg en zijn nog steeds spoorloos. “We zijn een onderzoek gestart en sporen de daders op”, klinkt het. 

Het is de derde overval op een week tijd in Antwerpen. Eerder werden twee gewapende overvallen gepleegd op twee verschillende Carrefour-supermarkten in Turnhout. De dader, waarschijnlijk twee maal dezelfde, was gewapend met een machete en maakte bijna een dodelijk slachtoffer. Het ging om een jongeman van Afrikaanse origine. Of er een links is met de nieuwe gewapende overval, is nog niet duidelijk.