Na twee overvallen op één week in Turnhout is ook het Carrefour Express-filiaal in Merksem vrijdagavond slachtoffer geworden van een gewapende overval. De twee jonge daders bedreigden het personeel en de klanten met een mes en vuurwapen. De politie hield een klopjacht maar van de daders is vooralsnog geen spoor, schrijft Het Laatste Nieuws

Vrijdagavond tegen sluitingstijd doken de twee jonge mannen op aan het Carrefour Express-filiaal in Merksem. Gewapend met een mes en vuurwapen bedreigden ze het personeel. Twee bedienden van de supermarkt moesten ook klappen incasseren van de geweldplegers. Zij werden met hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

De daders wisten te ontkomen met een kleine buit. “De daders vluchtten na de overval te voet weg richting de Lange Bremstraat”, aldus de Antwerpse politie. “We zijn een onderzoek gestart en sporen de daders op.”

Zelfde daders als in Turnhout?

Eerder deze week waren twee Carrefour Express-filialen in Turnhout (zo’n 40 kilometer verwijderd van Merksem) al slachtoffer van een gelijkaardig incident. Hier bedreigde en sloeg de overvaller het personeel met een machete ofwel een groot kapmes. Of de overval in Merksem vrijdagavond het werk is van dezelfde daders blijft voorlopig onduidelijk, maar de werkwijze van de geweldplegers is in ieder geval dezelfde.

Lees meer:

Afrikaanse machete-overvaller slaat opnieuw toe in Turnhout

Afrikaan overvalt winkel met machete en slaat man bijna dood