Israël heeft de afgelopen nacht naar alle waarschijnlijkheid een luchtaanval uitgevoerd op Iraanse doelwitten in Syrië. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) beweerde niets van de aanval af te weten. “Misschien was het de Belgische luchtmacht”, grapte hij. Dat schrijft The Jerusalem Post.

Donderdagnacht kwamen vier Iraniërs en drie Syriërs om bij een luchtaanval in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens de Syrische staatstelevisie heeft de Syrische luchtafweer verschillende raketten neergehaald die vanuit de Golanhoogten afkomstig waren. De aanval zou gericht zijn op Iraanse munitiedepots.

“Misschien was het de Belgische luchtmacht”

Vermoedelijk zit Israël achter de luchtaanval, hoewel het land dat ontkent. Israël heeft de afgelopen jaren immers herhaaldelijk Iraanse doelwitten in Syrië aangevallen. Israël is bezorgd over de sterke invloed van Iran en diens bondgenoot Hezbollah in Syrië.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu (Likoed) beweerde niets af te weten van een luchtaanval. “Ik weet niet wat er gisteravond is gebeurd. Misschien was het de Belgische luchtmacht”, grapte hij.