Een 67-jarige man uit Oudsbergen die na een kerstetentje zijn zoon vijf keer met een keukenmes stak, heeft van de Tongerse correctionele rechtbank een gevangenisstraf van een jaar met uitstel gekregen. Aan zijn zoon moet hij een schadevergoeding van iets meer dan 12.000 euro betalen. Dat brengt Het Nieuwsblad.

Na een zware familieruzie op kerstdag 2017 stak vader W.S. (57) uit Oudsbergen zijn zoon T. met een keukenmes. Het slachtoffer incasseerde twee steekwonden in de onderbuik en twee snijwonden in de arm en de hand. Vader W. kreeg een jaar cel met uitstel.

Woonwagen

De steekpartij vond plaats in de woonwagen van de vader. Naar eigen zeggen wilde hij zijn zoon enkel bang maken maar haalde hij toch uit toen hij zelf rake klappen kreeg. “Ik kon niet zien waar ik stak. Maar mezelf de kop in laten slaan, dat moet ik toch niet laten gebeuren? Ik heb in heel mijn leven niemand kwaad aangedaan, maar mijn zoon… die mens is onhandelbaar”, zo sprak de man tijdens de zitting in januari voor de Tongerse rechtbank. Hij had zijn zoon niet willen verwonden en had er enkel mee ‘geprikt’, klonk zijn verdediging.

Onhandelbaar

Vader W. bleef er voor de strafrechter bij dat hij, ondanks de uitgedeelde messteken, zelf het slachtoffer was van de feiten. “Ik ben dat mes inderdaad gaan halen en ik vind het erg dat het gebeurd is, maar hij is mij blijven slaan op mijn hoofd. T. is onhandelbaar en dringt altijd zijn wil op. Ik ben gelukkig nu dat ik hem kwijt ben.

De rechter volgde die redenering niet: “Hij gebruikte onder invloed van alcohol een mes opzichtens zijn zoon in een familiale twist. Dat had tot zeer ernstige letsels kunnen leiden.” Toch sprak de rechter een uiterst milde straf uit. Dit onder meer omdat de dader een blanco strafblad had. W.S. kreeg celstraf van een jaar met uitstel gedurende vijf jaar. Hij moet zijn zoon een schadevergoeding van 12.160 euro betalen. Het slachtoffer houdt een blijvende persoonlijke ongeschiktheid over aan de mesaanval.