In een – inmiddels verwijderd – bericht op Twitter steekt N-VA-kopstuk Theo Francken de draak met een nieuwe campagne van webwinkel Zalando. Het bedrijf wil stereotypes doorbreken en toont daarom onder meer een jongen in een jurk. Francken zag de reclame in het straatbeeld en grapte: “Lijkt me iets om terug te sturen”. 

“Goodbye Stereotypes, Hello Zerotypes”, luidt de nieuwe campagne van Zalando. Het bedrijf wil de strijd aangaan met modeclichés en maakt daarom voortaan ook reclame met beelden van een jongen die een jurk draagt. Culturele stereotypen zijn volgens Zalando één van de grootste obstakels voor diversiteit en vrijheid. “ Mensen moeten zich kunnen uiten met hun kleding zoals zij zelf willen”, zegt de webshop.

Kritiek

Op Twitter stak N-VA-kopstuk Theo Francken de draak met de nieuwe campagne. “Lijkt me iets om terug te sturen”, grapt hij. Het bericht lokte heel wat kritiek uit. Zo wordt de N-VA’er onder meer “een sneu persoon met de mindset uit de jaren 30” genoemd.

Na de uiteenlopende reacties besloot Francken uiteindelijk om zijn bericht te verwijderen. In 2018 lokte de toen nog staatssecretaris een gelijkaardige discussie uit nadat hij vraagtekens plaatste bij lingerie voor mannen.

Lees meer:

Lingerie voor mannen? Francken onder vuur voor Facebookpost