Een meisje van amper 5 jaar oud is slachtoffer geworden van een aanranding op een school in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek. Het Brusselse parket bevestigt aan Het Laatste Nieuws dat er een onderzoek loopt. De dader zou een andere leerling van de school zijn.

Enkele dagen geleden dienden de ouders van het 5-jarige meisje klacht in bij de politie nadat duidelijk werd dat hun jonge dochter aangerand werd op school. Die aanranding zou hebben plaatsgevonden in de toiletten van de school en de vermoedelijke dader is een 14-jarige leerling van dezelfde school. Hij zou het meisje gevolgd zijn naar de toiletten en betastte haar daar, in het bijzijn van zijn jongere broer. 

Burgemeester Molenbeek en parket willen geen verdere info geven

Het gemeentebestuur bevestigt de feiten, maar wil niet zeggen om welke school in Molenbeek het gaat. “We zijn wel op de hoogte van het dossier want de ouders hebben ook met ons contact opgenomen”, aldus de woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux (PS) aan HLN. “De burgemeester zal nog langsgaan bij zowel de ouders als de school, maar het is belangrijk dat we hier zo voorzichtig mogelijk in zijn aangezien het om twee minderjarigen gaat. De ouders hebben in ieder geval de juiste reflex gehad door naar de politie te gaan om klacht in te dienen.”

Ook het Brusselse parket wil geen verdere informatie geven over de feiten of de identiteit van de dader. “Gezien de aard van de feiten en het feit dat het slachtoffer minderjarig is, geven we daar voorlopig geen commentaar bij”, stelt parketwoordvoerster Willemien Baert.