In het noorden van Burkina Faso gebeurde zondag opnieuw een bloederige aanval. Minstens 24 christenen die een protestantse mis volgden, werden in een kerk vermoord. De aanval maakt deel uit van een terreurcampagne van islamisten tegen christenen. Dat meldt Le Figaro.

Een groep gewapende terroristen viel tijdens de zondagsmis een protestantse kerk binnen en vermoordde er minstens 24 mensen, waaronder de pastoor. 18 anderen raakten gewond. Verder ontvoerden ze ook een aantal mensen. Nadien staken ze de kerk in brand. 

De gewonden zijn afgevoerd naar Sebba en Dori om de gepaste zorg te ontvangen. De overledenen zijn begraven door hun gemeenschap. Ze werden spontaan bijgestaan door inwoners van de omliggende dorpen“, aldus de gouverneur van de Sahel-regio, kolonel Salfo Kaboré.

Reeks van jihadistische aanvallen

Op 10 februari was er ook al een aanval door een gewapende groep in de stad Sebba, hoofdstad van de provincie. Daar ontvoerden ze zeven mensen uit de woning van een pastoor. Drie dagen later werden 5 mensen, waaronder de pastoor, dood teruggevonden. Twee anderen, vrouwen, vond men veilig en wel terug.

Het arme West-Afrikaanse land kampt al sinds 2015 met islamistische aanvallen. De terroristen komen meestal uit buurlanden, Mali en Niger. Vanaf 2018 werden die aanvallen almaar bloederiger. De militanten die de islamistische aanvallen uitvoeren zijn gelieerd aan de Islamitische Staat en aan al-Qaeda. Meer dan een half miljoen mensen zijn op de vlucht.

Lees ook:

Burkina Faso wil burgers wapens geven om radicale moslims te bestrijden