Nadat PS voorzitter Paul Magnette eigenhandig de regeringsonderhandelingen opgeblazen heeft, door Koen Geens publiekelijk een ezelsstamp te geven en elke samenwerking met N-VA a priori uit te sluiten, roept hij Koen Geens en Bart De Wever op om een constructieve houding aan te nemen. Dat postte hij vandaag op Twitter.

Enkele dagen geleden nog maar, postte de socialistische voorman enkele memes op zijn instagram-account. Daarin nam hij de CD&V onder vuur. Hij plaatste onder meer een cartoon van zichzelf als voodoopop tegen een gele achtergrond, een afbeelding waarop hij gemarteld wordt en uitroept dat hij er genoeg van heeft en als laatste een opmerkelijke meme, waarop het CD&V zelf is die Koen Geens afschiet, waarna gezegd wordt “Hoe kan PS ons dit aandoen”. De boodschap: alles wat geen linkse federale minderheidsregering is, betaald door Vlaanderen, is een pure marteling.

Het probleem ligt volgens hem dus bij de Vlaamse partijen die een meerderheid in het noorden van het land willen. De reacties op de ezelsstamp worden door Magnette niet geapprecieerd, zo laat hij blijken op Twitter. “Ik nodig Koen Geens en Bart De Wever, die al drie dagen onwaarheden en persoonlijke aanvallen verspreiden, om er een beetje boven te staan. Dat soort houding helpt niet bij het zoeken naar oplossingen.”

Voor de achterban

Vermoedelijk zet hij zich af tegen de stelling van De Wever die gisteren zei dat Magnette toegaf dat het land onbestuurbaar is, maar dat die dat niet aan zijn achterban durft zeggen. Iets wat hij met zijn laatste tweet dan ook lijkt te bewijzen.