De Iraanse onderminister van Volksgezondheid Iraj Harirchi is besmet met het coronavirus. Dat heeft hij dinsdag toegegeven. Een dag voordien maakte hij nog een zieke indruk tijdens een persconferentie, waar hij de impact van het virus relativeerde en zei dat er geen massa-quarantaines nodig waren in Iran. Het coronavirus houdt lelijk huis in Iran, waar tot nu toe 16 doden vielen. Ook het Iraanse parlementslid Mahmoud Sadeghi liet weten besmet te zijn. Sadeghi denkt niet dat hij de infectie zal overleven. Hij roept de Iraanse rechterlijke macht op om politieke gevangenen naar huis te sturen zodat ze het virus kunnen overleven.

De Iraanse onderminister van Volksgezondheid Iraj Harirchi gaf dinsdag toe dat hij besmet is met het coronavirus. Hij zei dat hij zichzelf zal isoleren en met een behandeling zal beginnen. De voorgaande dag maakte hij een koortsachtige indruk tijdens een persconferentie, waar hij de impact van het virus in Iran relativeerde. In dezelfde persconferentie ontkende hij dat de Iraanse autoriteiten gelogen hebben over het virus.

Coronavirus houdt lelijk huis in Iran

“Ik wilde jullie vertellen dat ik corona heb. Ik had gisteren koorts. De testen kwamen gisteravond positief terug. Ik heb mezelf geïsoleerd”, zei Harirchi. “We zullen corona verslaan. Wees gerust. Ik zeg dit diep uit mijn hart. Dit virus is democratisch, en het maakt geen onderscheid tussen arm en rijk of staatsman en een gewone burger. Velen kunnen geïnfecteerd raken, maar we hebben genoeg effectieve medicijnen, zorg voor jezelf. Zorg voor de verpleegsters en dokters die heldhaftig werken.”

Het coronavirus houdt lelijk huis in Iran. Tot nu toe zijn er 95 gevallen bekend, met 16 doden tot gevolg. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemde de plotselinge toename van gevallen in het land “zeer verontrustend”.

Ook het Iraanse parlementslid Mahmoud Sadeghi liet weten besmet te zijn. Sadeghi denkt niet dat hij de infectie zal overleven. Hij roept de Iraanse rechterlijke macht op om politieke gevangenen naar huis te sturen zodat ze het virus kunnen overleven.

Virus ontstond in China

Sinds vorig jaar zijn wereldwijd meer dan 80.000 gevallen van het coronavirus gemeld. Tot nu toe overleden 2.700 mensen aan het virus. De overgrote meerderheid van de infecties en doden situeerden zich in China, waar het virus ontstond.