Afgelopen zondag gebeurde er een zeer zwaar verkeersongeval in Jette. Daarbij stierf een 51- jarige buurtbewoner. De man die aan het stuur van de wagen zat pleegde vluchtmisdrijf. Nu blijkt dat op het moment van de aanrijding de chauffeur, een twintiger, onder invloed van drug was. Bovendien was hij eerder al veroordeeld. Hij was vrij onder voorwaarden en droeg een enkelband. Dat brengt Bruzz.

Het ongeval gebeurde iets na 5 uur. Een Volkswagen Golf reed aan een hoge snelheid dwars over een rotonde. Hij raakte de boordsteen, waarop hij werd weggekatapulteerd. Een man die het zebrapad overstak werd gegrepen door de wagen. Het voertuig ramde niet alleen de betonnen boordstenen van de tramsporen aan de rotonde, maar ook een reeks bomen en hoge struiken alvorens tot stilstand te komen aan de andere zijde van de rotonde. De wagen was perte total. De chauffeur liet een zwaargewonde passagier achter en pleegde vluchtmisdrijf.

Onvrijwillige doodslag

Het parket vordert een onderzoeksrechter en vraagt om de bestuurder aan te houden op basis van twee kwalificaties: voor onvrijwillige doodslag ten aanzien van de voetganger, en vrijwillige slagen en verwondingen ten aanzien van de passagier. De verdachte wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

De precieze omstandigheden van de aanrijding in Jette zijn nog onduidelijk, maar blijkbaar was de bestuurder vrij onder voorwaarden. Hij stond onder elektronisch toezicht en droeg een enkelband. Het is wel niet bekend voor welke feiten hij eerder veroordeeld werd. Daarnaast blijkt ook dat de man onder invloed was van drugs op het moment van de aanrijding.