Twee passagiers hebben in Houthalen een buschauffeur van De Lijn onder bedreiging van een glasscherf verplicht om hen mee te nemen. De chauffeur vroeg om politiebijstand, maar die kwam er nooit. Dat brengt Het Nieuwsblad

Het incident vond plaats op lijn 22, van Beringen over Houthalen tot Hasselt. Om half vijf stapten twee jonge mannen, twintigers, op de bus. Een leek zwaar onder invloed en beiden hadden sporen van een vechtpartij. Ze hadden alle twee bloedsporen op zich.

Toen de buschauffeur hen vroeg om te betalen, werden ze verbaal agressief. De chauffeur stopte de bus en contacteerde centrale. Er was geen controleploeg van De Lijn in de buurt, en hij vroeg naar hulp van de politie.

Gewapend

Dat was niet naar de zin van de twee mannen, waarvan de ene een glasscherf vast had en de andere mogelijk een klein mes. Bij de eerstvolgende halte stapten de meeste mensen van de bus, wegens de mogelijke dreiging van geweld. Bij een van de laatste haltes stapten de bewuste mannen af. Ze lachten vrolijk omwille van hun gratis rit.

De politie liet aan de centrale van De Lijn weten dat ze niet zouden ingrijpen. Nochtans rijdt de bus langs een vast traject, en zelfs voorbij het politiekantoor in Houthalen-Helchteren. Toch zal de buschauffeur geen klacht indienen bij de politie. Er zijn geen camerabeelden, dus bewijzen is moeilijk. Nochtans had de politie hen makkelijk kunnen identificeren, indien ze gekomen waren.

Lees ook:

Agressie tegenover personeel van De Lijn blijft hoog