De 19-jarige Bilal B. uit Mechelen riskeert een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor een gewapende overval op een pizzakoerier. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Zelf ontkent Bilal dat hij de overval gepleegd heeft en beweert hij dat hij erin geluisd werd door een vriend. Hij vraagt de vrijspraak.

In november 2019 stapte een pizzakoerier van Domino’s Pizza naar de politie nadat hij in Mechelen overvallen was door een groepje jongeren van buitenlandse origine. Zij vielen de pizzakoerier, die ze in de val gelokt hadden met een valse bestelling, gemaskerd en gewapend aan en eisten het geld van de koerier. 

Bilal B.

De politie van Mechelen kon via het IP-adres waarmee de bestelling geplaatst was al snel overgaan tot arrestaties van de allochtone jongeren, vijf minderjarigen. Zij wezen echter de 19-jarige Bilal B. aan als planner en uitvoerder van de gewapende overval. 

Bilal B. werd vervolgens gearresteerd (toen hij in het bezit was van een mes) en verhoord. Zelf ontkent hij verantwoordelijk te zijn voor de overval. “Die minderjarige en ik hadden ruzie. Hij heeft er me ingeluisd. Ik was wel aanwezig op het moment van de feiten, maar ik heb niets gedaan”, zei hij in de rechtbank.

Het parket vond de beweringen van Bilal B. weinig geloofwaardig en vorderde een effectieve gevangenisstraf van twee jaar voor de overvaller. Zelf vraagt hij de vrijspraak. Vonnis op 9 maart.