In het Nederlandse Hulst, een stadje vlakbij de Belgische grens, is vrijdagavond een Belgische buschauffeur neergestoken door een groepje ‘jongeren’. Dat meldt de Nederlandse politie en meldt Het Nieuwsblad. Het slachtoffer moest met spoed naar het ziekenhuis worden afgevoerd, maar verkeert niet in levensgevaar. 

Gisterenavond omstreeks 18u stapte de buschauffeur aan de bushalte in Hulst, waar hij een korte pauze had gehad, terug op de bus om zijn route richting België te hervatten. Op dat moment stapten ook een aantal ‘jongeren’ op de bus die meteen ruzie begonnen te zoeken met andere passagiers op de bus. Toen de buschauffeur hen daarop aansprak, liep het mis. 

Buschauffeur neergestoken

De buschauffeur vroeg de jongeren om de bus te verlaten, maar dat weigerden ze. Eén van de jongeren had een mes op zak en begon de buschauffeur daarmee te bedreigen. Met enige moeite stapte de agressieve jongeman dan toch van de bus, maar vervolgens begon hij buiten de bus voor amok te zorgen door op de bus te slaan en dreigend naar de buschauffeur te roepen.

Omdat de buschauffeur zich bedreigd voelde en bewijsmateriaal wilde in het geval er iets fout liep, nam hij zijn smartphone om de agressieve jongeren te filmen. De jongeman met het mes stapte daarom terug op de bus en stak de buschauffeur daarmee in de borst. 

Karen Van der Sype, woordvoerster bij De Lijn, bevestigt de steekpartij net over de Nederlandse grens. “Een van onze chauffeurs raakte aan de eindhalte betrokken bij een incident met een groepje jongeren. Hij kreeg daarbij een messteek in de borst. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar”, stelt ze aan Het Nieuwsblad. 

Van de dader(s) ontbreekt voorlopig elk spoor. “Wel zijn er camerabeelden in de bus die de Nederlandse politie momenteel analyseert. We kunnen enkel hopen dat de dader snel gevat wordt.