Donderdag werd een 50-jarige man uit Berlaar, volgens het parket van Antwerpen, door de onderzoeksrechter aangehouden. De reden? Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan gelden naar zijn eigen rekening te hebben doorgesluisd. In totaal zou de ambtenaar uit Berlaar zo’n 150.000 euro, op twee jaar tijd, naar zijn eigen rekening hebben overgeschreven. 

Donderdag raakte bekend dat de onderzoeksrechter een 50-jarige ambtenaar van de fiscale administratie had aangehouden op verdenking van verduistering, knevelarij en schriftvervalsing.

De aanleiding? Bpost, dat een verdachte transactie tegenhield. Tevens werd er een interne melding gemaakt, wat resulteerde in een intern onderzoek. Uiteindelijk stapte de Belgische Staat naar de rechtbank. Tijdens het onderzoek, dat nu al zo’n vier maanden in beslag neemt, werd de man zijn woning doorzocht en werd hij uiteindelijk meegenomen voor verhoor. Nadien werd hij in verdenking gesteld en in voorlopige hechtenis genomen.

150.000 euro op 2 jaar tijd

Uiteindelijk zou de man, volgens het parket, op twee jaar tijd zo’n 150.000 euro naar zijn eigen rekening hebben overgemaakt. Hierbij ging hij handig te werk. “Hij manipuleerde die brieven, en verving het rekeningnummer door zijn eigen rekeningnummer. Om dat allemaal niet te doen opvallen, wijzigde hij ook nog het ondernemingsnummer op die brieven. Zo werd het geld ook nog naar de belastingplichtige doorgestuurd”, citeert Het Nieuwsblad Lieselotte Claessens van het parket.