Klimaatactiviste Anuna De Wever gaat een stage doen bij de groene fractie in het Europees Parlement. Dat heeft ze zelf bekendgemaakt op Twitter. Kyra Gantois, haar voormalige collega bij Youth For Climate, reageert misnoegd op het nieuws.

In een Engelstalig bericht kondigen De Wever en Youth For Climate het nieuws aan zondagavond. “Anuna De Wever en Adélaïde Charlier hebben de kans gekregen om stage te doen bij de groene fractie in het Europees Parlement”, luidt het. “De jeugd gaat al meer dan een jaar de straat op. Er zijn veranderingen, maar verre van genoeg. We moeten op alle mogelijke manieren druk blijven uitoefenen.”

Omdat Youth For Climate naar eigen zeggen politiek neutraal is zullen de twee klimaatactivistes niet langer optreden als woordvoerders van de organisatie. De Wever blijft wel nog actief binnen de beweging.

Kyra Gantois: “Nu is geloofwaardigheid weg”

Voormalig Youth For Climate-boegbeeld Kyra Gantois betreurt het nieuws. “Héél jammer, kleur bekennen”, reageert ze. “Wij zijn YFC begonnen als een a-politieke beweging voor en door jongeren en nu is het gewoon omzeep. Allemaal goed en wel dat dit een goede kans is, maar nu is de geloofwaardigheid zéker weg.. blij dat ik er afstand van genomen heb.”