Arrahmouni O. heeft een effectieve gevangenisstraf van acht jaar gekregen voor de verkrachting van een vrouw uit Roeselare. Dat meldt Het Nieuwsblad. De verkrachting blijkt geen alleenstaand geval te zijn: momenteel zit Arrahmouni O. in een Spaanse gevangenis omdat hij ook daar een verkrachting pleegde. 

De feiten dateren van augustus 2013, bijna zeven jaar geleden dus inmiddels, en vonden plaats in Roeselare. Toen het 46-jarige slachtoffer thuis kwam van haar werk, werd de plots aangevallen door een man die zich verstopt had in de buurt van haar woning. Hij duwde een wapen in de rug van de vrouw en dwong haar om naar binnen te gaan. Daar verkrachtte hij haar. 

Verkrachtingen in België en Spanje

“Mijn cliënte is op een gruwelijke wijze verkracht, niet één keer maar vier keer. Tussendoor snoof hij cocaïne en daarna sloeg hij opnieuw toe. Mijn cliënte heeft gesmeekt om ermee te stoppen, ze heeft geprobeerd te vluchten, maar ze zat gevangen in haar eigen huis. Pas ’s morgens heeft hij de woning verlaten”, zo schetste de advocaat van het slachtoffer de situatie in de rechtbank. 

Omdat de verkrachter de hele tijd gemaskerd was, kon het slachtoffer hem niet identificeren. Door middel van DNA-sporen kwam de politie wel al snel bij twintiger Arrahmouni O. terecht. Hij werd opgepakt, maar mocht in afwachting van zijn proces (dat dus pas 7 jaar later plaatsvindt) wel gewoon vrij rondlopen. Hij trok naar Spanje, waar hij dus opnieuw toesloeg. Hij zit er momenteel in de cel.

Arrahmouni O. werd nu ook in ons land veroordeeld tot een gevangenisstraf. De rechter legde hem een effectieve celstraf van acht jaar op en hij vroeg ook de onmiddellijke aanhouding van de man. “Omdat er gevaar is dat de man zich zal onttrekken aan zijn straf en ook gevaar is voor recidive.” Normaliter zal de man dus meteen na zijn vrijlating in Spanje worden opgepakt en naar een Belgische cel worden overgebracht.