Een 33-jarige Afghaan uit het West-Vlaamse Wielsbeke is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan de helft effectief, voor de aanranding van een meisje op de trein. Dat meldt Het Laatste Nieuws. “Ik weet van niets”, beweerde de Afghaan tegen de politie en in de rechtbank. 

De feiten dateren van ongeveer een jaar geleden, 17 januari 2019, en vonden plaats op de trein tussen Roeselare en Kortrijk. Een 16-jarig meisje wilde op de trein haar ticket kopen, maar kwam daarvoor drie euro te kort. Irfanullah M., een 33-jarige Afghaan, bood aan om de drie euro bij te leggen.

Afghaan “weet van niets”

Daarna bleef de Afghaan het meisje echter onophoudelijk lastigvallen en randde hij haar zelfs aan. Hij ging naast het slachtoffer zitten, probeerde haar te kussen, en wreef met zijn handen over haar borsten en billen. “Dat liet een diepe indruk na, nog altijd”, aldus het meisje in de rechtbank. 

Na de aanranding stuurde Irfanullah M. het meisje een vriendschapsverzoek op Facebook, wat het voor de politie natuurlijk enorm makkelijk maakte om de dader te vinden. Toch bleef hij zijn handen in onschuld wassen, tegenover de politie maar ook in de rechtbank.

“Ik weet van niets”, zei de Afghaan tegen de rechter. “Ik heb een echtgenote en kinderen. Ik heb nooit iets slechts gedaan. Kan ik beroep aantekenen?” De rechter achtte zijn beweringen niet geloofwaardig en veroordeelde hem tot een celstraf van acht maanden, waarvan de helft effectief. Hij moet ook een schadevergoeding van 750 euro betalen aan het slachtoffer en mag vijf jaar geen gezagsfuncties uitoefenen bij minderjarigen.