In de Duitse stad Volksmarsen is deze namiddag een man bewust ingereden op een carnavalstoet. Dat meldt persagentschap Reuters. Of de aanslagpleger een terroristisch motief had, is nog niet duidelijk. Wel is zeker dat hij bewust inreed op de menigte en extra gas gaf op het moment dat hij in de menigte reed. 

Omstreeks 15u werd plots een zware Mercedes stationwagen gesignaleerd op het terrein van de carnavalsoptocht, waar duizenden mensen aanwezig waren, waaronder veel kinderen. De bestuurder van de Mercedes versnelde en reed vol in op de menigte. Op het moment dat hij in de menigte aan het rijden was, gaf hij volgens ooggetuigen nog extra gas. 

Terroristisch motief? 

Dat het om een bewuste aanslag gaat, is dus duidelijk. Het motief van de dader is daarentegen vooralsnog niet gekend. Na ongeveer 30 meter in de menigte rijden, waarin hij tientallen mensen aan hoge snelheid aanreed, kwam zijn auto tot stilstand en werd hij opgepakt. Hij zal later vandaag verhoord worden door de Duitse politie. 

Hoeveel slachtoffers er bij de aanslag vielen, is ook nog niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat er onder de slachtoffers veel kinderen zijn die er ernstig aan toe zouden zijn. 

Volg de updates in dit artikel hier.