Dinsdagavond vond er omstreeks 21 uur volgens het parket “een ernstig incident” plaats in Roeselare. Bij een ruzie werd een 19-jarige man van Azerbeidzjaanse afkomst die in Menen woont neergeschoten. Dat meldt Focus WTV.

Politie en parket hebben een man van 20 jaar opgepakt na het dodelijk schietincident. Hij wordt in de loop van de dag verhoord door de onderzoeksrechter. Die zal beslissen of de man aangehouden blijft.

Volgens buren gebeurden de feiten na een ruzie op straat. De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten. Hij stierf op straat. Er kwamen een gerechtsdokter en wapendeskundige ter plaatse om de zaak te onderzoeken. Het parket vorderde ook een onderzoeksrechter. Er zal ook nog een autopsie komen op het lichaam van het slachtoffer.

Drugs?

Het parket wil niet communiceren over de verdachte, maar bronnen geven aan SCEPTR aan dat het een afrekening zou betreffen in het drugsmilieu. De feiten vonden plaats op het kruispunt van de Weststraat met de Sint-Sebastiaanstraat in Roeselare. Dat is een plaats met een bedenkelijke reputatie. De schietpartij zou dan ook te kaderen zijn in de strijd tussen bendes van Albanezen en Tsjetsjenen die de drugshandel willen domineren.