Op de kabinetten van verschillende federale ministers zijn vanmorgen enveloppen met een verdacht poeder aangekomen. In totaal zouden naar zeker zes verschillende plaatsen poederbrieven zijn gestuurd. Dat meldt VRT NWS. Gisteren kregen verschillende Waalse ministers ook al verdachte brieven. Ze bleken later ongevaarlijk.

Verschillende federale ministers kregen vanmorgen een verdachte envelop met poeder in de bus op hun kabinet. Onder meer alle kabinetten die gevestigd zijn in de Financiëntoren in Brussel werden geviseerd. Dat zijn vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en minister van Begroting David Clarinval (MR). De Financiëntoren is niet ontruimd, maar voorlopig mag niemand het gebouw verlaten of binnengaan.

Verder ontvingen ook premier Sophie Wilmès (MR) en vicepremier Koen Geens (CD&V) zo’n envelop. Net als minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) en minister van Landbouw en Middenstand Denis Ducarme (MR). 

Op het kabinet van premier Wilmès werd de brief niet opengemaakt, omdat men er extra waakzaam was na de verdachte post in Wallonië van donderdag, legt woordvoerster Elke Pattyn. Haar kabinet moest dan ook niet ontruimd worden. Bij het kabinet van Geens viel er naar verluidt wat poeder uit de envelop.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend naar de verdachte enveloppen. Of er een verband is tussen de brieven van vandaag en die van gisteren in Wallonië, is nog niet duidelijk, is te horen bij het parket.