Een compleet halal-proof menu, geen alcohol en aparte zwembaden voor mannen en vrouwen. De vaste bezoekers van het Ova Resort in het Turkse Ölüdeniz reageren verbaasd op de maatregelen die de nieuwe islamitische eigenaars van hun favoriete all inclusive hotel hebben doorgevoerd.

Het Ova Resort Hotel was tot voor kort een echt gezinshotel in de Turkse badstad Ölüdeniz. Tevreden gasten kwamen er steevast elk jaar terug om van een all inclusive vakantie te genieten. Daar is sinds dit jaar echter verandering in gekomen. De nieuwe islamitische eigenaars van het hotel hebben er een strikt halal-regime ingevoerd.

Alcohol is verbannen en het menu is volledig halal-proof. Er zijn verschillende zwembaden voor mannen en vrouwen. Bovendien eisen de nieuwe eigenaars dat vrouwen zich bedekken bij het zwembad. 

TUI zet samenwerking met halal-hotel stop

Foto’s op sociale media zijn de laatste overblijfselen van het voormalige populaire hotel waar alcohol rijkelijk vloeide en gezinnen nog samen waterpret konden beleven. “Ik ben er kapot van. Deze plek was als ons tweede huis”, reageert een Britse toerist tegenover Daily Mail. “Maar nu ze de alcohol verbannen hebben, kunnen we er niet meer heen. Je kunt niet van een Brit verwachten dat ze vakantie vieren zonder een paar biertjes bij het zwembad.”

Multinational TUI, waaronder ook het voormalige Jetair actief is, heeft het bewuste hotel inmiddels al geschrapt als bestemming. Voor mensen die reeds geboekt hadden, wordt een alternatief gezocht.

Lees ook:

Vegetarisch meisje gediskwalificeerd voor examen na kritiek op halal-slachting