Drie christelijke leraren werden vermoord bij een aanval op een Keniaanse basisschool door militanten die tot de Somalische terreurgroep al-Shabaab behoren. 
 
De school werd maandagochtend aangevallen door een twintigtal gewapende mannen in de stad Kamuthe in Garissa County, in het Oosten van Kenia. Tegelijkertijd vielen ze ook een politiepost en een telecommunicatiemast aan. Dit laatste deden ze zodat niemand hun aanval kon melden aan de veiligheidsdiensten.

Het International Christian Concern (ICC) maakte de namen van de slachtoffers bekend: Caleb Mutua, Titus Ushindi en Samuel Muthui Kyonzu. Een vierde slachtoffer, Joshua Mutua, liep ernstige beenletsels op, maar overleefde de aanval. 
 
De Associated Press, die een politierapport aanhaalt, zei dat de aanvallers het leven van een moslimleraar en een vrouwelijke verpleegster spaarden. Robert Kibutu, een lokale leraar, vertelde dat hij bang is voor meer aanvallen. Hij zei dat christelijke leraren het doelwit waren vanwege hun geloof.

al-Shabaab 

Nathan Johnson regionale manager van het ICC voor Afrika heeft zijn medeleven betuigd aan familie en vrienden van de slachtoffers: “We bidden voor de families van de overledenen en voor vrede in een regio waar het geweld tegen christenen die alleen maar proberen te overleven heeft toegenomen. We hopen dat de regering effectief actie zal ondernemen om een einde te maken aan het zinloze doden van zoveel christenen in Kenia door islamitische extremisten als al-Shabaab”.

Volgens de ICC werden er de voorbij vijf weken 25 mensen vermoord door de terreurbeweging in de regio. In december werd een bus tegengehouden en vermoordden de islamisten mensen die de Shahada niet konden reciteren. In 2015 bestormden militanten van al-Shabaab de universiteitsgebouwen van de universiteit van Garissa. Daarbij doodden ze 148 mensen, voornamelijk christenen.