Nieuwbakken sp.a-voorzitter Conner Rousseau probeert de (inhoudelijke) prioriteiten van zijn partij stap voor stap te veranderen. Zo haalde hij in zijn nieuwjaarstoespraak veiligheid als thema aan. “De gewone man met een gewone job in een gewone wijk is afhankelijk van een sterke overheid voor zijn veiligheid. Net daarom is veiligheid een links thema. Dat is megalinks zelfs en dus gaan we dat niet meer van ons bord laten eten”, citeert BELGA de sp.a-topman. Eerder schreef De Morgen al hoe Rousseau voor een kritischere positie kiest ten aanzien van lage emissiezones, die vooral de economisch minder krachtigen raakt.

Net zoals de twee andere traditionele partijen – liberalen en christendemocraten – hebben de socialisten het lastig, een situatie die de frisse – en vaak onorthodoxe – Rousseau zou moeten rechtzetten. In zijn nieuwjaarstoespraak hekelde de sp.a-topman de afwezigheid van een regering. “Acht maanden na de verkiezingen en meer dan een jaar zonder échte regering en zonder oplossingen? Dan vraag ik mij af wat die politiekers dan denken. Dat al die burn-outs, die te lage lonen en te lage pensioenen, dat dat vanzelf gaat veranderen?”, citeert BELGA Rousseau.

De sp.a-topman heeft naar eigen zeggen “zo’n ogen getrokken”. “Het enige wat ik tot nu toe heb gezien of gehoord is: ik wil niet met die, en als hij of zij meedoet, doe ik niet mee. Bijna niemand is bezig met wat er echt toe doet, behalve met zichzelf”, citeert De Standaard Rousseau.

“Veiligheid is een links thema”

Opmerkelijk: naast klassieke socio-economische thema’s sprak de sp.a-topman ook over veiligheid. “De gewone man met een gewone job in een gewone wijk is afhankelijk van een sterke overheid voor zijn veiligheid. Net daarom is veiligheid een links thema. Dat is megalinks zelfs en dus gaan we dat niet meer van ons bord laten eten”, klonk het.

Eerder noteerde De Morgen al een ‘bocht’ van Rousseau met betrekking tot lage emissiezones. Immers, de positieve effecten van zo’n maatregel zouden niet in verhouding staan tot de nadelen. Meer precies treft een lage emissiezone vooral ‘de kleine man’ met een oude wagen. Dit terwijl de bezitter van een moderne SUV probleemloos de stad in kan.