De 32-jarige Abdelali E.O. zal zich moeten verantwoorden voor de rechtbank voor een geval van zware agressie in de gevangenis van Mechelen. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De radicale moslim deelde rake klappen uit aan verschillende cipiers, één van hen raakte zwaargewond. 

Abdelali E.O. zit een celstraf uit van 20 jaar nadat hij iemand probeerde te vermoorden in Mechelen. Hij zou geradicaliseerd zijn en is allesbehalve een onbesproken figuur. In 2018 zorgde hij voor onrust in de gevangenis van Mechelen door “Allahu akbar” te schreeuwen op het moment dat er een minuut stilte werd gehouden voor de terroristische aanslag in Luik. 

Gevangenis Mechelen lijdt onder Abdelali E.O.

Later dat jaar maakte de radicale moslim het opnieuw bont in de gevangenis van Mechelen. In oktober was er een personeelstekort in de gevangenis waardoor de gevangenen geen avondwandeling mochten maken. Dat was echter niet naar de zin van Abdelali E.O., die zich agressief gedroeg tegenover de cipiers. Toen ze hem terug wilden opsluiten in zijn cel, werd Abdelali ook fysiek agressief.

De cipier kreeg verschillende rake klappen en twee cipiers snelden toe om hem te helpen, maar ook zij moesten vervolgens klappen incasseren. Uiteindelijk moesten maar liefst vier cipiers gewonden naar het ziekenhuis gebracht worden. Eén van hen raakte zwaargewond en was lange tijd werkonbekwaam. 

In de rechtszaak had de advocaat van de cipier gevraagd om een deskundige aan te stellen die de schade voor de cipier moet bepalen. Vandaag besliste de rechter dat er een deskundige zal aangesteld worden. “Die zal moeten bepalen welke schade beklaagde heeft aangericht bij de cipier”, klonk het. Abdelali verzette zich daartegen, maar hij ving dus bot.

Momenteel verblijft de radicale moslim in de gevangenis van Beveren. Na de aanval op de cipiers werd hij overgebracht naar die gevangenis.