President Trump spreekt op ‘March for Life’ in Washington

0
509

Vrijdag vond opnieuw een ‘March for Life’ plaats in de VS. Dat is een jaarlijkse betoging in de Verenigde Staten tegen abortus. De mars vindt altijd plaats rond de verjaardag van Roe v. Wade, de zaak waarin  het hooggerechtshof in 1973 besliste om abortus te legaliseren. Deze keer was het Donald Trump zelf die er kwam spreken, een unicum. 

De betoging krijgt vooral steun uit religieuze en conservatieve hoek. In het verleden pleegden Republikeinse presidenten wel eens een telefoontje om de manifestanten een hart onder de riem te steken. De regering Trump is echter altijd explicieter geweest in deze zaak. Zo zakten vice-president Mike Pence en Kellyanne Conway ook al af naar de manifestatie om er te spreken. Vorig jaar sprak President Trump nog via een videoboodschap, maar dit jaar kwam hij gewoon zelf spreken. 

Religieus getint

President Donald Trump gaf een speech aan tienduizenden jonge mensen die meestapten op de mars voor het ongeboren leven in Washington DC. De speech was zeer religieus getint en werd goed ontvangen door het aanwezige publiek.

Iedereen hier aanwezig begrijpt een eeuwige waarheid: elk kind is een waardevol en heilig geschenk van God“, begon hij, “samen moeten we de waardigheid van elk menselijk leven beschermen“.  Hij haalde in zijn toespraak de verdiensten van zijn bestuur aan in het beschermen van het menselijk leven. Daaronder waren de door hem benoemde rechters voor het Hooggerechtshof, het toepassen van de “Mexico City Policy“, dat is het niet subsidiëren van NGO’s die abortussen promoten of uitvoeren in het buitenland.

Uiterst links 

Jammer genoeg is uiterst links actief aan het werk om onze door god gegeven rechten uit te wissen, wil het religieuze liefdadigheid stilleggen, wil het gelovigen uit het publieke debat halen en legt ze het zwijgen op aan Amerikanen die geloven in de onschendbaarheid van het menselijk leven.” Zo sprak de president, en hij ging verder: “Ze komen achter mij omdat ik vecht voor jullie en omdat we vechten voor zij die geen stem hebben. Maar we zullen winnen omdat we weten hoe we moeten winnen.” 

Hij wees op het extremisme die domineert bij de Democraten momenteel en de radicale voorstellen die ze indienen, zoals in Virginia. Daar willen de Democraten abortus toestaan tot op het moment van de bevalling. “Bijna elke belangrijke Democratische politicus in het parlement steunt abortus tot aan de geboorte, op kosten van de belastingbetaler.

Hij riep de aanwezige politici op om wetgeving te ondersteunen die abortus op late termijn verbiedt en ook voor foetussen vanaf het moment die pijn kunnen voelen.
Ook in België is er een ‘Mars voor het leven‘, die vindt plaats op 26 april dit jaar.