Het federaal parket is op zoek naar de 25-jarige Ismaïl Ouchen, een Brusselaar met een uitgebreid strafregister die nog meerdere celstraffen moet uitzitten. De man is spoorloos, daarom verspreidde de politie een opsporingsbericht voor de man. Ze waarschuwen dat de man van buitenlandse origine gevaarlijk kan zijn.

Ismaïl Ouchen heeft in het recente verleden een waslijst aan veroordelingen en celstraffen opgelopen. Toch mocht hij in 2017 de gevangenis voorwaardelijk verlaten nog voor hij zijn volledige straf had uitgezeten. Zijn tijd in de gevangenis had weinig impact gehad op hem, zo bleek. Vrijwel meteen na zijn vrijlating begon hij opnieuw met het plegen van criminele feiten.

Meerdere celstraffen

In augustus vorig jaar werden Ismaïl en een kompaan, A.B., veroordeeld voor een reeks gewapende overvallen op autohandelaars in heel België. A.B. kreeg daarvoor vier jaar cel, Ismaïl Ouchen vijf jaar, bovenop de twee jaar voorwaardelijke celstraf die hij nog moest uitzitten. 

Enkele maanden later kreeg Ismaïl Ouchen opnieuw een celstraf van een jaar opgelegd voor een inbraak in een autogarage in Tienen. Ismaïl en enkele vrienden waren er toen vandoor gegaan met vier terreinwagens. 

Bovenop de twee jaar voorwaardelijke celstraf die Ismaïl nu alsnog zal moeten uitzitten, kreeg hij dus zes jaar cel. In totaal zou hij dus nog voor acht jaar naar de gevangenis moeten, maar de man is spoorloos. Het federaal parket heeft daarom nu een opsporingsbericht verspreid en vraagt iedereen met informatie zich te melden. Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800/30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu. Discretie wordt verzekerd.