De politie is op zoek naar twee jongemannen van Afrikaanse origine die enkele weken geleden een gewapende overval probeerden te plegen in Brussel. Op vraag van het parket van Brussel werd nu een opsporingsbericht verspreid, in de hoop dat iemand de daders herkent en hen aangeeft. 

De feiten dateren van zaterdag 2 november 2019 en vonden plaats in de Lakensestraat in het centrum Brussel. Omstreeks 7u ‘s ochtends wandelden twee jonge mannen van Afrikaanse origine de Carrefour Express binnen. Ze kwamen niet om inkopen te doen, maar wilden een gewapende overval plegen. 

Parket Brussel verspreidt opsporingsbericht

Volgens de politie bleef het uiteindelijk bij een ‘poging tot gewapende overval’ en zou de overval dus mislukt zijn. Meer informatie daaromtrent wordt niet gegeven. Informatie over de daders wordt daarentegen wel meegedeeld. Politie en parket zijn immers wanhopig op zoek naar hen en hoopt door middel van een opsporingsbericht tips te krijgen die hen naar de daders leiden. 

De eerste dader is van Noord-Afrikaanse origine en heeft zwart krullend haar. Hij is ongeveer 1m75 lang en slank gebouwd. Op het moment van feiten droeg hij een zwarte jas met het logo ‘Air Jordan’ op de rug, een donkere sportbroek met lichtblauwe lijnen aan de zijkanten en donkere sneakers. Hij was in het bezit van een vuurwapen.

De tweede dader is van Afrikaanse origine. Hij is ongeveer 1m80 lang en atletisch gebouwd. Op het ogenblik van feiten droeg hij een zwart sportjasje met het logo ‘Air Jordan’ op de linkerzijde van zijn borst, een zwarte trainingsbroek en zwart-witte sneakers. Hij droeg een groot mes bij zich.

Het volledige opsporingsbericht van de politie kan u hier lezen. Indien u meer informatie hebt over de daders of over de feiten, kan u dit melden via het gratis telefoonnummer 0800/30 300.