In Deurne is in de nacht van vrijdag op zaterdag een granaat ontploft aan een woning in de Victor De Langhestraat. Er vielen geen gewonden, maar er is schade aan een woning en twee wagens, schrijft Gazet Van Antwerpen. Het is al de zoveelste keer dat er een granaat ontploft in de havenstad, veelal in het kader van een steeds gewelddadiger wordende drugsoorlog. 

Of ook de ontploffing van deze nacht kadert in de zogenaamde ‘mocro-oorlog’ is nog niet bevestigd. Deze nacht was de Victor De Langhestraat in Deurne aan de beurt. “Rond 4.10u kwamen er verschillende meldingen van een explosie binnen”, bevestigt het parket aan GVA. “Mensen van de federale gerechtelijke politie, het labo en de brandweer gingen ter plaatse.” Ook ontmijningsdienst DOVO kwam voor alle zekerheid ter plaatse. Er vielen geen gewonden bij de ontploffing. Wel is er flinke schade aan een woning en twee wagens. Zelfs de ramen op de tweede verdieping raakten beschadigd.

Gewelddadige drugsoorlog

Het is al de zoveelste keer dat Antwerpen opgeschrikt wordt door een granaatontploffing. Veelal kadert zo’n voorval in de gewelddadige ‘mocro-oorlog’, een gewapend conflict tussen verschillende drugsbendes – vaak van Marokkaanse origine.

In november van vorig jaar werd zelfs een huis van een bejaarde vrouw in Ekeren geviseerd door een granaataanval. Zij had echter geen banden met de drugswereld, wat een vergissing vanwege de criminelen doet vermoeden. De politie tast vaak in het duister bij de zoektocht naar granaatgooiers. In de havenstad werden daarom extra camera’s geplaatst, maar de gemaakte beelden leveren de speurders meestal weinig informatie op. In november van vorig jaar werd zo nog een granaataanval van op de fiets vastgelegd.

Lees ook:

Mocro-oorlog: Opnieuw granaataanslag in Antwerpen

Antwerpen: Justitie vraagt hulp aan spoeddiensten rond granaataanslag