Opnieuw campagnemedewerker Bernie Sanders betrapt op extremisme

0
1403

Project Veritas, een conservatief burgerjournalistiek collectief uit de VS, is met verborgen camera geïnfiltreerd bij de campagne van de Democratische presidentskandidaten. Opnieuw werd het extremisme van een medewerker van Bernie Sanders (Dem.) aan het licht gebracht. Dat brengt de bezieler van Project Veritas, James O’Keefe via zijn project Expose 2020.

Deze keer was het een zekere Martin Weissgerber die door de mand viel. Hij begon zijn betoog met mee te geven dat, wat hem betreft, rijken onder de guillotine mogen belanden. Het parlement, de senaat en het gerecht mogen afgeschaft worden en vervangen door iemand zoals Sanders, die met een kabinet van mensen alle beslissingen maakt, bijvoorbeeld over het klimaat.

Net zoals zijn andere extreemlinkse collega, Kyle Jurek, pleitte hij voor geweld tegen de politieke tegenstanders van Bernie Sanders. Ook predikte hij over ‘heropvoedingskampen’. “Wat zal helpen“, zei hij, “is dat we Republikeinen naar heropvoedingskampen sturen. Zie je Mitch McConnell en Lindsey Graham daar al staan?” Weissgerber was ook paraat om zelf een bijdrage te leveren. “Ik zal wapens verwerven, ik wil leren schieten en gaan trainen. Ik ben klaar voor de fucking revolutie, bro.

Fan van Goelags

De extreemlinkse medewerker van Sanders had, net zoals zijn collega in de andere opname, een zeer positief beeld van de Russische concentratiekampen, de Goelags. Hij vertelde dat de allereerste Goelag bedoeld was om te helpen werken aan het Belomorkanaal, volgens hem een fantastisch project, waarbij zelfs Amerikaanse vrijwilligers kwamen meehelpen. Iets wat hij prachtig vond.

De bouw van dat kanaal heeft economisch niet zoveel opgebracht, omdat het maar 3,6 meter diep is, waardoor schepen met een grote diepgang er geen gebruik van kunnen maken. Het nut van het kanaal was vooral in de propaganda te vinden. Er werd dwangarbeid gebruikt voor het zware handwerk. Officieel stierven er 25.000 mensen bij de constructie, maar veel doden werden niet doorgegeven aan de kampleiding om extra rantsoenen te verwerven. Nobelprijswinnaar Alexander Solzjenitsyn schatte het aantal doden op 250.000.

Sovjet Unie kampioen voor vrouwen

Volgens Weissgerber werden de goelags pas later politiek en geïnstrumentaliseerd, als een soort boeman. Hij voegde er aan toe dat hij dat vroeger allemaal niet wist, maar geleerd heeft aan de universiteit. De Sovjet Unie was helemaal niet vreselijk, beweerde hij. Het was volgens hem zelfs de meest progressieve plaats, tot op vandaag, zeker inzake vrouwenrechten.

Zijn bewondering ging nog verder, want hij vond de Russische AK-47 het meest efficiënte, prachtige wapen ooit gemaakt. “De vernietiger van imperialisme en kolonialisme.”
Opvallend, naar eigen zeggen is zijn vader een “marxist uit België.” Zijn moeder is een journaliste voor de linkse overheidszender NPR, maar durft daar niet te tonen hoe radicaal ze is.